سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
[ و فرمود : ] آن که به عیب خود نگریست ، ننگریست که عیب دیگرى چیست ، و آن که به روزى خدا خرسندى نمود ، بر آنچه از دستش رفت اندوهگین نبود ، و آن که تیغ ستم آهیخت ، خون خود بدان بریخت ، و آن که در کارها خود را به رنج انداخت ، خویشتن را هلاک ساخت ، و آن که بى‏پروا به موجها در شد غرق گردید ، و آن که به جایهاى بدنام در آمد بدنامى کشید ، و هر که پر گفت راه خطا بسیار پویید ، و آن که بسیار خطا کرد شرم او کم ، و آن که شرمش کم پارسایى‏اش اندک هم ، و آن که پارسایى‏اش اندک ، دلش مرده است ، و آن که دلش مرده است راه به دوزخ برده . و آن که به زشتیهاى مردم نگرد و آن را ناپسند انگارد سپس چنان زشتى را براى خود روا دارد نادانى است و چون و چرایى در نادانى او نیست ، و قناعت مالى است که پایان نیابد ، و آن که یاد مرگ بسیار کند ، از دنیا به اندک خشنود شود ، و آن که دانست گفتارش از کردارش به حساب آید ، جز در آنچه به کار اوست زبان نگشاید . [نهج البلاغه]
 
امروز: یکشنبه 103 اردیبهشت 16

 

 

چرا آیین «سورِ سوره های قرآن»؟

اسماعیل آل احمد

مدیر موسسه رخسار قرآن

مثل هر سال - از سال 1386 - امسال با دوستان دلسوز همیشه، دور هم گردآمدیم تا در آستانه بهار ـ فصل یادآور رستاخیز ـ برای «آیین سورِ سوره های قرآن»، برنامه ریزی کنیم. این آیین، چهارمین است. تصمیم بر آن شد تا در بیست و پنجم اسفند ماه 93 از فرزانگان قرآنی این سامان، دعوت کنیم که لحظاتی ما را همچون خود؛ فارغ از همه غفلت ها و زنگارها، زیر باران شرابِ طهور وحی به امید سماع معنوی از قرآن گفتن و شنیدن ـ پای کوبانه و دست افشانانه ـ بار دهند . برنامه ها بسته شد و هر کسی گوشه ای از این کار را بی هیچ مزد و منّتی بر عهده همت خویش گرفت. لطفی که از جانب قرآن در این دو سال سایه گستر برنامه سور سوره های قرآن شده است همزمانی آن با ایامی است که از نام بانوی آب و آینه؛ حضرت مادر؛ حضرت فاطمه ـ سلام خدا بر او ـ متبرّک شده است. چه از این بهتر که موسسه رخسار قرآن، آیینی دارد که نور علی نور است؛ هم قرآن هم عترت؛ «انی تارک فیکم الثقلین».

از این میان، نکته ای را که دوست فرهیخته ام، آقای حسین عسکری با من در میان نهاد، نکته ای تامّل برانگیز بود. «سورِ سوره های قرآن» می خواهد چه کند؟ او را به آن روزهای آغازین راه اندازی این آیین ارجاع دادم. روزهایی که زیر سایه دانایی و بینایی استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی برآن شدیم تا سور سوره های قرآن را همزمان با «چهارشنبه سوری» برگزار کنیم. آن روزها به این دغدغه مهّم به برکت افاصات استاد، رسیده بودیم که چرا آیینی چند هزار ساله و با این عظمت با آن ریشه های آسمانی خود فاصله گرفته است و اخباری تلخ و ناگوار از حوادث ریز و درشت و جبران ناشدنی را برای ما ایرانیان به ارمغان می آورد و کام همه را به تلخی می کشاند؟ ما برای این که دوباره آن ریشه ها را بازیابی کنیم چه کاری از دستمان برمی آید؟ چه سان می شود نشاطی فرح افزا از جنس شراب طهور وحی در آن گنجاند که هم روانی شادان و شاداب به کف آوریم و هم این آیین ناب چند هزارساله را به ریشه هایش توجّه دهیم و هم با مردمان بهارآیین این سامان هم ساز شویم؟

از استاد آموختیم که می توان از آتش دست ساز بازی های بی لُبّ چهارشنبه سوری استفاده کنیم و جان خویش را به معرکه گذر ابراهیم ـ علیه السلام ـ از آتش نمرود نفس خبیث بکشانیم و آن گاه ببینیم که آتش نه فقط برای یک ابراهیم اولوالعزم که برای همه ابراهیم هایی که درصدد تقابل با نمرود ابلیسی خویشند گلستان خواهد شد و جام جان همه آن ابراهیم ها با صهبای یا «نار کونی برداً و سلاماً» تا خط هفتم پیاله لبالب خواهد شد.

این، سور ندارد که در دنیایی سراسر سیطره نمرود شیطان، تو از آیینی پرده برداری کنی و به آیینی ببالی که از ابتدا تا انتهای آن از زیستنی رستاخیزانه دم می زند؛ زیستنی که حالا به برکت اسوه قراردادن حضرت معمار کعبه ـ ابراهیم علیه السلام ـ رنگی از جنس نشاط مستانه شراب طهور وحی گرفته است و همه ایرانیان ارجگذار به آیین های کهن سرزمین خویش در مستی آسمانی شرابستانی به نشاط مشغولند که ساقی همه آن شش هزار و دویست و اندی باده، خود خدا است«و سقاهم ربهم شراباً طهوراً»؟!

می خواهیم اگر بتوانیم زیر سایه قرآن و حضرت فاطمه ـ سلام خدا بر او ـ لحظاتی را در قالب یک ایرانی مسلمان پاک باخته، سپری کنیم زیرا از صمیم جان، باور داریم خسرانی از این بالاتر نیست که بر کناره هفت بحر قرآن و عترت نشسته باشی اما به اندازه یک قطره هم دامنت، تر نشده باشد. ما می خواهیم نه فقط در ماه رمضان، جشن رمضان باشد؛ نه فقط چون جناب سیّد بن طاووس در آستانه سن بلوغ، میهمانی عید مخاطب شدن به فراز یا ایها الذین آمنوا برپا کنیم. ما می خواهیم که در هر چهارشنبه آخر سال، سوری بگیریم از سوره های قرآن.

من در کسوت طلبگی، سال های سال است که روضه خوان آیین سوگ حضرت مادر هستم.او نه به احساسات که به حقیقت مادربزرگ من است. من به واسطه مادرم که از سادات صحیح النسب طالقان است ریشه در نژاد حضرت باقرالعلوم ـ علیه السلام ـ دارم و اگر کسوت طلبگی هم نباشد باید به حکم احترام به مادربزرگم، روضه خوانی کنم و چه محفلی بهتر از یک محفل سراسر قرآنی. در چنین محفلی هم از قرآن می گوییم هم از عترت «والله نور السموات والأرض مثل نوره کمشکاه فیها مصباح المصباح فی زجاجه الزجاجه کأنها کوکب دری یوقد من شجره مبارکة زیتونه لا شرقیه ولا غربیه یکاد زیتها یضیء ولو لم تمسسه نار نور على نور یهدی الله لنوره من یشاء ویضرب الله الأمثال للناس والله بکل شیء علیم».


 نوشته شده توسط موسسه رخسار قرآن در دوشنبه 93/12/25 و ساعت 11:42 صبح | نظرات دیگران()
وبلاگ موسسه رخسار قرآن

موسسه رخسار قرآن
موسسه رخسار قرآن
موسسه رخسار قرآن در سال 1386 به همّت گروهی از دانش آموختگان حوزه و دانشگاه در شهر نظرآباد از توابع استان البرز تأسیس شد. این موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی، پس از دریافت مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی، با شناسه ملی 14000097108 در اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری به ثبت رسیده است. موسسه رخسار قرآن، فعالیت های قرآنی خود را در دو بخش اصلی «آموزشی» و «پژوهشی» انجام می دهد. نشانی: استان البرز، شهر نظرآباد، انتهای بلوار میلاد شمالی، خیابان خرمشهر، کوچه 3، پلاک 21، تلفن 02645359385

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 2
بازدید دیروز: 8
مجموع بازدیدها: 100344
جستجو در صفحه

درباره موسسه رخسار قرآن
ساوجبلاغ پژوهی
کتابشناسی آثار دکتر حکمت الله ملا صالحی
بازتاب گفت وگوهای قرآنی موسسه در خبرگزاری قرآنی ایران
مقاله ای از استاد ملا صالحی : تأملی در عظمت و جلالت سوگ حسینی
صفحه اسماعیل آل احمد در سایت اندیشوران
بازتاب فعالیت های موسسه در روزنامه اعتدال
بازتاب فعالیت های موسسه در خبرگزاری ایکنا
خبر تاسیس کتابخانه تخصصی موسسه رخسار قرآن
موسسه رخسار قرآن در خبرگزاری ایکنا
معرفی کتاب صداقت ساقی نوشته اسماعیل آل احمد
گزارش جدیدترین فعالیت‌های مؤسسه رخسار در خبرگزاری ایکنا
نامه مدیر «موسسه رخسار قرآن» به فرماندار ساوجبلاغ
پروفسور یوسف مجیدزاده در موسسه رخسار قرآن
صبوح سعادت
مقدمه اسماعیل آل احمد بر گلستان سعدی
نقد و بررسی کتاب روستای ایستا نوشته حسین عسگری
گفت و گو با علی اکبر صفری
مقاله اسماعیل آل احمد درباره کتاب مجالس المتقین
خاطرات اسماعیل آل احمد از بانو محبی و شادروان بازرگان
مقاله اسماعیل آل احمد در پایگاه حوزه
هشت مقاله از استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی
مقاله ای از استاد ملاصالحی درباره فلسفه باستان شناسی
مقاله دین و اسطوره و تأثیر آن بر هنر نوشته استاد ملاصالحی
خبر سخنرانی استاد ملاصالحی در مراسم تاسوعای آتن
دیدار مدیر موسسه رخسار با سرپرست اداره تبلیغات اسلامی نظرآباد
نقد کتاب بنفشه زار کمند نوشته اسماعیل آل احمد
بازتاب نامه اعضای موسسه به امامان جمعه ساوجبلاغ و نظرآباد
بازتاب نامه اعضای موسسه رخسار قرآن در وبلاگ همایش انتظار آبیک
موسسه رخسار قرآن در فهرست بانک های اطلاعاتی خودگردان
موسسه رخسار قرآن در بانک اطلاعات موسسات قرآن و عترت البرز
موسسه در روزنامه رسمی
ششمین آیین شب های روشن
دیدار مسئول موسسه با رئیس اداره تبلیغات
آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم
بازتاب هفتمین آیین شب های روشن
گفت و گوی خبرگزاری رسا با اسماعیل آل احمد
دیدار مدیر موسسه با آقای احمدوند
دیدار مدیر موسسه با کارشناس قرآن تبلیغات اسلامی
موسسه رخسار در سایت اداره کل تبلیغات اسلامی استان البرز
صفحه اختصاصی موسسه
خبر نامه