موسسه رخسار قرآن
با موضوع: طبیعت در میزان دین
پنج شنبه 10 خرداد 1397 (15 ماه مبارک رمضان)، ساعت 17
استان البرز، شهر نظرآباد، بلوار سیدجمال الدین، فرهنگسرای هنر
با تلالو دانایی:
استاد دکتر منوچهر صدوقی سها (تفسیر سینوی آیاتی از سوره اعلی)
استاد دکتر انشاالله رحمتی (حکمت طبیعت)
استاد دکتر حسین قدمی (نور در قرآن)
استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی (قرآن و محیط زیست)
با تقدیر از:
استاد علیرضا تک دهقان کاتب قرآن کریم به خط نسخ هندی
استاد امیر اصغری کاتب قرآن کریم به خط نستعلیق
برگزار کنندگان:
موسسه رخسار قرآن
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نظرآباد
گزیده ای از سخنرانی استاد حکمت الله ملاصالحی در هشتمین آیین شب های روشن
بشر قرآنی یا قرآن بشری
هشتمین آیین شب های روشن افتخار دارد در روزهای مهتابی ماه مبارک رمضان در نشستی علمی، میزبان وجود نازنین حضرتتان باشد. در این آیین، استادان گرامی می کوشند به دیدگاه هایی پاسخ دهند که در منشا الاهی داشتن وحی، تردید کرده اند.
سخنرانان:
استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی، استاد منوچهر صدوقی سها، استاد دکتر حکیمه دبیران
هنرآفرینی:
استاد علی مینوی راد
تجلیل از خدمات علمی و فرهنگی خاندان دبیران که ریشه در شهرستان نظرآباد دارند
شنبه 29 خرداد 1395 (12 ماه مبارک رمضان 1437) ساعت 17
استان البرز، شهرستان نظرآباد، فرهنگسرای هنر
برگزارکنندگان:
موسسه رخسار قرآن، موسسه مکتب القرآن، موسسه ظهور نجم البرز، موسسه استعدادیابی راه آینده نخبگان، موسسه فرآوری دانش ابریشم سبز، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نظرآباد
___________________________
استاد منوچهر صدوقی سُها
متولد 1327 پژوهنده و نویسنده سرشناس فلسفه و عرفان، تحصیلات عالیه حوزوی دارند و استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیات علمی مرکز پژوهش ادیان جهان هستند. از میان آثار پرشمار ایشان می توان به تصحیح النفسیر المنتسب الی مولانا ابی عبدالله جعفر بن محمد الصادق علیهم السلام و السلسله المختاره من نصوص النفسیر المستنبط و تحریر ثانی تاریخ حکما و عرفای متاخر و...
استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی
متولد 1329 طالقان، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و استاد مدعو دانشگاه آتن، نخستین پژوهشگری است که مباحث عمیق و دشوار دانش نوظهور فلسفه باستان شناسی را در ایران پی ریزی کرده است. در سال 1364 دکتری باستان شناسی و تاریخ را با درجه عالی از دانشگاه آتن گرفت. استاد ملاصالحی پس از سال ها تدریس در آتن، به دعوت دانشگاه تهران به ایران آمد. از میان کتب و مقالات بسیار دکتر ملاصالحی به زبان های فارسی و انگلیسی و یونانی، به نام هشت کتاب استاد بسنده می شود: «جلوه های کهن هنر آیینی (1377)؛ زیبایی و هنر از منظر وحیانی اسلام (1378)؛ درآمدی بر معرفت شناسی باستان شناسی (1382)؛ جستاری در فرهنگ، پدیده موزه و باستان شناسی (1384)؛ انسان، فرهنگ و سنّت (1387)؛ باستان شناسی در بوته معرفت شناختی (1387)؛ باستانشناسی دین: با فانوس نظر در جست و جوی آیین های گمشده (1390)؛ باستان شناسی در صافی جستارهای فلسفی (1394).
استاد دکتر حکیمه دبیران
متولد 1327 تهران. از همان کودکی به فراگیری ادبیات عرب و ادبیات فارسی نزد استادان بزرگی چون پدرشان مرحوم غلامرضا دبیران و... پرداختند و مشتاقانه این راه را تا اخذ دکترای زبان و ادبیات فارسی با درجه ممتاز در سال 1353 ادامه دادند. شاگردی استادانی چون دکتر موسوی بهبهانی و دکتر سید جعفر سجادی و دکتر سید جعفر شهیدی و دکتر عبدالحسین زرین کوب، او را به استادی نمونه در ترویج زبان فارسی در ایران و جهان بدل کرد. بانو دبیران پس از سی سال تلاش، فرهنگ گرانسنگ دو جلدی شرف نامه منیری را تصحیح و تحشیه کرد. ایشان در سال 1377 استاد نمونه دانشگاه های کشور شدند. انتشار مقالات پرشمار و سفر مطالعاتی به هاروارد برای پژوهش در گلشن راز شبستری زیر نظر دکتر احمد مهدوی دامغانی، یک از هزاران کوشش ستودنی ایشان است.
استاد علی مینوی راد
متولد 1344 کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی هستند که در کنار فعالیت های دامنه دار معلمی و اداری، در شاعری و خوشنویسی و نقاشی، پنجه هایی استوار دارند. ایشان نقاشی را با طراحی از سال 1372 آغاز کردند و آن را با فراگیری رنگ روغن از استاد دکتر بهزاد سلیمانی ادامه دادند و نقاشی مدرن را نزد استادان ثابتی مطلق و لیره تجربه کردند. سال 1390 روزگار آغاز تلاش ایشان در آبرنگ زیر نظر استاد محمود سمندریان و استاد محمدعلی یزدچی است. ایشان با انتخاب نمایندگی جامعه بین المللی آبرنگ در سه جشنواره حضور یافته اند: 1.جشنواره بین المللی فابریانو ایتالیا در اردیبهشت 1395 با اثر غازهای مهربان؛ 2. جشنواره بین المللی وارنا بلغارستان که در تیر ماه 1395 برگزار می شود با اثر آواز خروس؛ 3. جزو پنج نفر برگزیده سومین جشنواره هنرمندان آبرنگ ایران با اثر امامزاده.
خاندان دبیران
1. میرزا عبدالکریم نجم آبادی از بزرگان و دارنده درجه اول خدمتگذاری در حکومت فتحعلی شاه قاجار؛ 2. میرزا علیقلی فرزند عبدالکریم؛ 3. میرزا محمد منشی ساوجبلاغی فرزند علیقلی مسؤول تحریرات محرمانه و رسایل خاصه محمد شاه و ناصرالدین شاه قاجار؛ 4. میرزا تقی عنوان نگار دبیر اعلم ساوجبلاغی فرزند محمد نخستین ناظم نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و مصباح الشریعه به فارسی؛ 5. میرزا شفیع دبیر افخم درگذشته به سال 1333 فرزند دبیر اعلم کاتب قرآن کریم و دیوان حافظ به خطی شیرین؛ 6. استاد غلامرضا دبیران فرزند شفیع شاعر و مترجم و خوشنویس و مخترع؛ 7. دکتر حکیمه دبیران فرزند غلامرضا استاد زبان و ادبیات فارسی؛ 8. خانم عفت محمدی همسر استاد غلامرضا دبیران کاتب ترجمه های فارسی قرآن استادان الاهی قمشه ای و آیتی به نستعلیق.
مدت: 10 دقیقه
تنظیم: امیر عسگری
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)
خوشنویسی آیاتی از قرآن کریم به خط های نستعلیق و اوج
قرار است در هفتمین آیین شب های روشن (سه شنبه 9 تیر 1394، ساعت 17) دو تن از هنرمندان گرامی شهرستان نظرآباد در فرهنگسرای مهر شهر نظرآباد، آیاتی از قرآن کریم را به خط های «نستعلیق» و «اوج» خوشنویسی کنند. این آیین با همکاری موسسه های رخسار قرآن، مکتب قرآن، ظهور نجم البرز، المهدی و فراوری دانش ابریشم سبز برگزار می شود.
- استاد امیر اصغری، با درجه هنری فوق ممتاز، عضو انجمن خوشنویسان ایران است. در سال 1354ش در شهر نظرآباد زاده شد. با شاگردی نزد استاد امیراحمد فلسفی (متولّد 1337ش)، در سال های 1381 و 1392ش موفّق به دریافت درجه های هنری ممتاز و فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان ایران شد. خوشنویسی و انتشار دیوان حافظ (در سال های 1378 و 1385ش) با مقدّمه دکتر حکمت الله ملاصالحی، رباعیات خیام (1388ش)، گلستان سعدی (1389ش) با مقدّمه اسماعیل آل احمد، گزیده ای از اشعار شهریار (1390ش) و گزیده ای از قصیده های پروین اعتصامی (1391ش) از جمله تلاش های هنری او است. قرآن نستعلیق استاد اصغری هنوز به چاپ نرسیده است. برگزاری نمایشگاه های خوشنویسی انفرادی در شهرستان های تهران، هشتگرد و نظرآباد و کسب چندین رتبه هنری از دیگر فرازهای کارنامه هنری او است.
- استاد خسرو پورنادعلی (متولّد 1339ش) با الهام از سبک های مختلف خوشنویسی، موفّق به ایجاد یک شیوه نو در خوشنویسی ایران شد که در سال 1393ش با نام «خط اوج» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت رسیده است. وی زاده قصرشیرین و هم اکنون مقیم شهر نظرآباد است.
پایگاه خبری اتقان (اتحادیه تشکل های قرآنی کشور)
سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز
اگر قرآن نبود، باب معرفت الله بسته بود الی الابد
امام خمینی (ره)
موسسه رخسار قرآن برگزار می کند:
هفتمین آیین شب های روشن
میزگرد تخصّصی با موضوع:
قرآن مُنادی و مصداق رحمت و صلح
(با حضور استاد منوچهر صدوقی سُها، دکتر حکمت الله ملاصالحی و آقای کریم فیضی)
همچنین با حضور:
دکتر فاطمه (سوفیا) کوتلاکی مترجم قرآن کریم به یونانی
شاعر گرامی استاد ناظر شرفخانه ای
خوشنویسی آیاتی از قرآن کریم به خط های نستعلیق و اوج
زمان: سه شنبه 9 تیر 1394، ساعت 17 تا 19/30
مکان: استان البرز، شهرستان نظرآباد، فرهنگسرای مهر شهر نظرآباد
با همکاری:
موسسه قرآن و عترت مکتب قرآن / موسسه فرهنگی، هنری ظهور نجم البرز / موسسه قرآن و عترت المهدی/ موسسه فرهنگی، هنری فراوری دانش ابریشم سبز
آشنایی با مهمانان هفتمین آیین شب های روشن
اگر قرآن نبود، باب معرفت الله بسته بود الی الابد. امام خمینی رحمت الله علیه