موسسه رخسار قرآن
کشف معنا با کلنگ
جلسه نقد آخرین کتاب استاد ملاصالحی برگزار شد
گاه تصوراتی از برخی امور و از جمله رشته های علمی به قدری در ذهن ها ریشه دوانده که خواندن یک کتاب و یا گوش سپردن به یک سخنرانی در آن زمینه یک باره بخشی یا کلی از آن ذهنیت را در معرض تبدیل و تغییر قرار می دهد. در یکی از سلسله نشست های سرای اهل قلم «خانه کتاب ایران» که 5 اسفند 1387 برگزار شد، چنین وضعیتی رخ داد. دکتر حکمت الله ملاصالحی، دکترای باستان شناسی از دانشگاه فلسفه آتن و بنیانگذار «دانش فلسفه باستان شناسی» در ایران که درباره کتاب خود؛ یعنی «باستان شناسی در بوته معرفت شناختی» سخن می گفت، باستان شناسی را نه یک رشته صرفا" علمی که در درجه اول، حاصل چرخش بنیادین انسان غربی نسبت به کل هستی دانست و در تعبیری دیگر، آن (باستان شناسی) را واپسین حد تاریخی گری در نظر آورد. به نظر وی، به دلیل شکافی که بین سوژه و ابژه در باستان شناسی وجود دارد، در بسیاری از مواقع باستان شناسان خود را جای فاعلان آثار گذشته می گذارند و این مورد سؤال جدی است. از این رو، به نظر وی این تلقی از باستان شناسی، باید جای خود را به تلقی جدیدی از باستان شناسی بدهد؛ تلقی و موضع جدیدی که باستان شناس و به طور کل انسان معاصر را در ارتباط دیگری با داده های گذشته و باستان شناختی قرار می دهد. به نظر استاد ملاصالحی، این ارتباط یا بهتر است بگوییم نسبت، جزء از طریق بازگشت به حقیقت داده ها یا «ارخه» و «لوگوس» های مفقود در بستر تاریخ بازیافتنی نیست.
این نشست که قرار بود با حضور دکتر حسین کلباسی (استاد دانشگاه علامه طباطبایی) به عنوان منتقد برگزار شود، به دلیل مشغله کاری وی تنها با حضور نویسنده کتاب برپا شد. یادآوری می شود کتاب «باستان شناسی در بوته معرفت شناختی» در 212 صفحه به وسیله موسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی منتشر گردیده است.
روایت استاد ملا صالحی از خاستگاه های شرقی منطقه غربی تاریخ
نشست استادان و محققان «مرکز تدوین تاریخ جامع حکمت و فلسفه» در بنیاد حکمت اسلامی صدرا با عنوان «سیر تفکر فلسفی در ایران باستان» برگزار شد . در این گردهمایی استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی درباره «خاستگاه های شرقی منطقه غربی تاریخ» سخن گفت. در ادامه این جلسه علاوه بر سخنرانی استاد ملاصالحی ، بحث و گفتگو در رابطه با مباحث مطرح شده انجام شد.
چاپ مقاله اسماعیل آل احمد در ویژه نامه کتاب سال حوزه
«صهبای دانشوری در سبوی کتاب» عنوان مقاله ای از حجت الاسلام اسماعیل آل احمد است که در نشریه معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم (ویژه نامه دهمین همایش کتاب سال حوزه) به چاپ رسید. در این مقاله تحقیقی ضمن اشاره به تاریخچه کتابخانه در جهان تشیع، هفده کتابخانه مهم و بزرگ علمای شیعه معرفی شده است.
برگزاری گفتمان های قرآنی در موسسه رخسار قرآن
خبرگزاری قرآنی ایران - گروه فعالیتهای قرآنی: موسسه قرآنی «رخسار قرآن» شهرستان نظرآباد دورههای گفتمان قرآنی را با عناوین مختلف از جمله تحریفناپذیری قرآن طی روزهای جمعه برگزار میکند. حجتالاسلام والمسلمین «ثابت حاتمی» مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نظرآباد، در گفتگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این خبر اظهار کرد: موسسه قرآنی رخسار قرآن شهرستان نظرآباد جمعهها بعد از برگزاری نماز مغرب و عشاء این دوره را با عنوان «تحریف ناپذیری قرآن» برگزار میکند. وی با اشاره به متنمحور بودن این جلسات افزود: حاضران شرکتکننده در این دوره را دانشآموختگان و دانشجویان دانشگاه و طلاب حوزه تشکیل میدهند. مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نظرآباد به برگزاری دورههای حفظ قرآن کریم در موسسه قرآنی رخسار قرآن اشاره و بیان کرد: این کلاسها ویژه گروههای سنی نونهالان، کودکان، نوجوانان و جوانان در طول هفته برگزار میشود. (شنبه 16 آذر 1387، 14:51:49، شماره خبر :330600).
اگر قرآن نبود، باب معرفت الله بسته بود الی الابد. امام خمینی رحمت الله علیه