سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
به مردم بیاموز و دانش دیگران را فراگیر، تا دانش خود را استوار کرده و آنچه را که ندانسته ای بدانی . [امام حسن علیه السلام]
 
امروز: دوشنبه 103 آذر 5

 

 

سنت فراموش شده «کرت امام حسین علیه السلام» را احیا کنید

در اواخر مهر 1390 به ابتکار «موسسه رخسار قرآن»، نامه سرگشاده زیر خطاب به امامان جمعه و روسای شوراهای فرهنگ عمومی شهرستان های ساوجبلاغ و نظرآباد مبنی بر پیشنهاد احیای سنت فراموش شده «کرت امام حسین و حضرت ابوالفضل علیهما السلام» تنظیم گردید. تاکنون این نامه را 26 فعال مذهبی و فرهنگی امضا کرده اند. علاقه مندان می توانند از طریق بخش نظرات این وبلاگ، آن را امضا کنند.

* * * * *

باسمه تعالی

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای ناطقی امام جمعه محترم و ریاست شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوجبلاغ

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای وثوقی امام جمعه محترم و ریاست شورای فرهنگ عمومی شهرستان نظرآباد

سلام علیکم

امضاء کنندگان این نامه با آگاهی از میزان عشق و ارادت شما به حضرت خون خدا ـ سید شهیدان ـ و پرچمدار وفاداری - سقای تشنگان - از آن مقام ارجمند تقاضا داریم از همه ظرفیت‌های شورای تحت مدیریت خویش برای احیای آیین نازنین «کرت امام حسین و حضرت ابوالفضل علیهما السلام» بین مردم این شهرستان‌های محب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ نهایت استفاده را ببرید.

«کرت» قطعه زمینی است که زارعان، کناره های آن را بلند کرده در میان آن زراعت می‌کنند. در گذشته‌ها رسم بوده که کشاورزان علاقه‌مند به فرهنگ عاشورا، زمین‌های کشاورزی خود را کرت‌بندی ـ قسمت بندی -می‌کردند و یک کرت ـ قطعه ـ را به نام امام حسین یا حضرت ابوالفضل ـ علیهما السلام ـ می‌کاشتند و پس از برداشت محصول، عواید آن را صرف مراسم سوگواری حسینی در محله یا شهر خود می‌کردند. از چنین رسمی در شهر قم، گزارش‌هایی در برخی منابع مردم شناختی و فرهنگ عامه وجود دارد. اصطلاح «کرت بندی» در همه کشور رایج است (دایره المعارف تشیع، جلد چهاردهم، مدخل کرت امام حسین علیه السلام، نوشته حسین عسگری).

از آنجا که هر دو ظرفیت «کشاورزی» و «محبت به اهل بیت علیهم السلام» در این دو شهرستان فرهنگی وجود دارد، بسیار بجا و مناسب است که در آستانه ایام محرم، زمینه‌های لازم برای ترویج این آیین نازنین در این دو شهرستان فراهم شود به ویژه که این دو شهرستان، قطب کشاورزی استان البرز هستند. استفاده از توان تبلیغی سلسله جلیله روحانیت در ایام تبلیغی محرم، به احیای این «سنت فراموش شده» کمک شایانی خواهد کرد.

والله ولی التوفیق. جمعی از فعالان مذهبی و فرهنگی ساوجبلاغ و نظرآباد. مهر 1390.

دکتر حکمت الله ملاصالحی (استاد دانشگاه تهران و عضو بنیاد حکمت اسلامی صدرا)، اسماعیل آل احمد (روحانی و مدیر موسسه رخسار قرآن)، محمدحسن حجتی متخلص به پریشان (شاعر و نویسنده)، مهراب حیدری (مسئول انجمن ادبی شهرستان ساوجبلاغ)، حسن صیاد (دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی و فعال فرهنگی سایبری)، زهرا آزادرنجبر (فرهنگی و دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت)، سیروس علوی نیا (دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ تشیع)، حسین عسگری (نویسنده وبلاگ ساوجبلاغ پژوهی)، علی جبارزاده (روحانی و کارشناس ارشد مهدویت)، داوود غلامی (کارشناس ارشد طراحی شهری از دانشگاه تهران)، ابوطالب باقری (مسئول کانون بسیج هنرمندان ساوجبلاغ)، سید مهدی هاشمی (مسئول روابط عمومی سپاه ساوجبلاغ)، محمد عباسی (کارشناس معارف اسلامی و دبیر قرآن)، محمدرضا ملک پور متخلص به ناظر شرفخانه ای (شاعر و نویسنده)، حسین محمدعلی پور (دانش آموخته حوزه علمیه امام جعفر صادق علیه السلام هشتگرد)، مصطفی رشیدی (طلبه حوزه علمیه امام جعفر صادق علیه السلام هشتگرد)، محمود نجفی (کارشناس ارشد فلسفه و کلام اسلامی و مدرس دانشگاه)، دکتر رضا مسکنی (پزشک)، سرهنگ پاسدار مجید ناصردهقان (مسئول قسمت فرهنگی و اجتماعی سپاه ساوجبلاغ)، ابوطالب پیشگاه پور (فرهنگی و کارشناس هنر و باستان شناسی)، دکتر محمد مشتاقی (روان شناس بالینی مقیم شهر هامبورگ آلمان)، علیرضا نقدی (کارشناس مدیریت)، ابراهیم رضازاده (فرهنگی و کارشناس ارشد زبان و ادبیات عربی)، نصیر علیزاده (ذاکر اهل بیت و مسئول هیئت مذهبی باب الحوائج نظرآباد)، مجید اکبری (عضو کمیسیون فرهنگی بخش چهارباغ ساوجبلاغ)، مجتبی تقوایی (دانشجوی فناوری اطلاعات).


 نوشته شده توسط موسسه رخسار قرآن در شنبه 90/7/30 و ساعت 5:39 عصر | نظرات دیگران()
وبلاگ موسسه رخسار قرآن

موسسه رخسار قرآن
موسسه رخسار قرآن
موسسه رخسار قرآن در سال 1386 به همّت گروهی از دانش آموختگان حوزه و دانشگاه در شهر نظرآباد از توابع استان البرز تأسیس شد. این موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی، پس از دریافت مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی، با شناسه ملی 14000097108 در اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری به ثبت رسیده است. موسسه رخسار قرآن، فعالیت های قرآنی خود را در دو بخش اصلی «آموزشی» و «پژوهشی» انجام می دهد. نشانی: استان البرز، شهر نظرآباد، انتهای بلوار میلاد شمالی، خیابان خرمشهر، کوچه 3، پلاک 21، تلفن 02645359385

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 7
بازدید دیروز: 7
مجموع بازدیدها: 101616
جستجو در صفحه

درباره موسسه رخسار قرآن
ساوجبلاغ پژوهی
کتابشناسی آثار دکتر حکمت الله ملا صالحی
بازتاب گفت وگوهای قرآنی موسسه در خبرگزاری قرآنی ایران
مقاله ای از استاد ملا صالحی : تأملی در عظمت و جلالت سوگ حسینی
صفحه اسماعیل آل احمد در سایت اندیشوران
بازتاب فعالیت های موسسه در روزنامه اعتدال
بازتاب فعالیت های موسسه در خبرگزاری ایکنا
خبر تاسیس کتابخانه تخصصی موسسه رخسار قرآن
موسسه رخسار قرآن در خبرگزاری ایکنا
معرفی کتاب صداقت ساقی نوشته اسماعیل آل احمد
گزارش جدیدترین فعالیت‌های مؤسسه رخسار در خبرگزاری ایکنا
نامه مدیر «موسسه رخسار قرآن» به فرماندار ساوجبلاغ
پروفسور یوسف مجیدزاده در موسسه رخسار قرآن
صبوح سعادت
مقدمه اسماعیل آل احمد بر گلستان سعدی
نقد و بررسی کتاب روستای ایستا نوشته حسین عسگری
گفت و گو با علی اکبر صفری
مقاله اسماعیل آل احمد درباره کتاب مجالس المتقین
خاطرات اسماعیل آل احمد از بانو محبی و شادروان بازرگان
مقاله اسماعیل آل احمد در پایگاه حوزه
هشت مقاله از استاد دکتر حکمت الله ملاصالحی
مقاله ای از استاد ملاصالحی درباره فلسفه باستان شناسی
مقاله دین و اسطوره و تأثیر آن بر هنر نوشته استاد ملاصالحی
خبر سخنرانی استاد ملاصالحی در مراسم تاسوعای آتن
دیدار مدیر موسسه رخسار با سرپرست اداره تبلیغات اسلامی نظرآباد
نقد کتاب بنفشه زار کمند نوشته اسماعیل آل احمد
بازتاب نامه اعضای موسسه به امامان جمعه ساوجبلاغ و نظرآباد
بازتاب نامه اعضای موسسه رخسار قرآن در وبلاگ همایش انتظار آبیک
موسسه رخسار قرآن در فهرست بانک های اطلاعاتی خودگردان
موسسه رخسار قرآن در بانک اطلاعات موسسات قرآن و عترت البرز
موسسه در روزنامه رسمی
ششمین آیین شب های روشن
دیدار مسئول موسسه با رئیس اداره تبلیغات
آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم
بازتاب هفتمین آیین شب های روشن
گفت و گوی خبرگزاری رسا با اسماعیل آل احمد
دیدار مدیر موسسه با آقای احمدوند
دیدار مدیر موسسه با کارشناس قرآن تبلیغات اسلامی
موسسه رخسار در سایت اداره کل تبلیغات اسلامی استان البرز
صفحه اختصاصی موسسه
خبر نامه